sexta-feira, outubro 17, 2003

Gençlerbirligy

No sorteio para a segunda eliminatória da Taça Uefa, saiu ao Sporting um clube com nome impronunciável, o temível Gençlerbirligy SK que eliminou os Blackburn Rovers na primeira eliminatória. O Gençlerbirligy é presidido pelo sr. Cavcav e treinado pelo conceituado mister Yanal. Tanto Cavcav como Yanal têm bigode.

Em Ancara a eliminação do Blackburn causou grande excitação, como se pode ler pelo comentário seguinte:

"UEFA KUpasý ilk tur ikinci maçýnda deplasmanda Ýngiltere'nin Blackburn Rovers ekibi ile 1-1 berabere kalan ekibimiz ilk maçý 3-1 galip geldiði için tur atladý. Daha önce bir kez Kupa Galipleri, bir kez de UEFA Kupasý'na katýlan ekibimiz ilk kez tur atlayýp tarih yazdý"

Parece que foi mesmo assim. No dia seguinte ao jogo, fartaram-se de gozar com os jornais ingleses. Vejam só:

"Ekibimizin Blackburn Rovers ile berabere kaldýðý mücadele Ýngiliz basýnýnda geniþ yer buldu.. Ýngiliz ekibinin yetersiz sonuç yüzünden pahalý bir fatura ödemek zorunda kaldýðýný yazan gazeteler tek bir görüþte birleþtiler.

The Daily Telegraph gazetesi, Ankara'da üç hafta önce alýnan kötü sonucu ters çevirmeye çalýþan Blackburn Rovers'ýn yetersiz sonuç yüzünden pahalý bir fatura ödemek durumunda kaldýðýný bildirdi. Blackburn'ün bir gole daha ihtiyaç duyduðunu, ancak buna zamanlarý kalmadýðýný belirten gazete, ''Son 25 dakikada bunu baþaramadýlar.

Anladýlar ki Avrupa konusunda þans yine onlardan yana deðil'' dedi. The Independent de Rovers'ýn yine UEFA'dan elendiðini duyurduðu haberinde, ''Aslýnda eleme grubu maçlarýnýn ilk ayaðýnda yaptýklarý hatayý tamir etmek için dün ellerine çok fazla þans geçti. Ama onlar fileler yerine, stadyum çevresindeki tabelalarý dövmeyi tercih ettiler'' görüþüne yer verdi.

Takýmýn iki forveti Jansen ve Grabbi'yi suçlayan Independent gazetesi, ''Oysa biraz daha düzgün oynasalar, Avrupa þanslarý sürecekti'' dedi. The Times da maçla ilgili haberini Blackburn'ün kaderini ters çevirmekte yine baþarýsýz kaldýðýný duyuran bir baþlýkla yayýnladý. Dün akþamki çabanýn, UEFA yolunda 10. kez eksik kalmýþ çabalar serisinin sonuncusunu oluþturduðunu belirten gazete, ''Burada sadece þansýn eksikliðinden söz edilemez, sonuç bir hatalar dizisinin uzantýsýydý'' görüþünü savundu."


Lol! Isto é que foi gozação da brava! Esperemos que não gozem com o Sporting daqui a uns dias...

(postado no jaquinzinhos)

Sem comentários: